Krumpli egér
2012. június 07.

Krumpli egér

Bármilyen főételt  feldobhatunk ezzel a nem hétköznapi kinézetű körettel. Különösen a gyermekek kedvébe járhatunk vele, de a felnőttek is oda lesznek érte.

http://yuthink.blogspot.hu

A krumpli egér tulajdonképpen egy egy sima sütőben sült krumpli, amit kicsit feldobunk belül is és kívül is. Körülbelül öklömnyi nagyságú hámozott krumplikra lesz szükség, aminek kissé beolajozunk és a sütőrácson megsütjük. Egy hústűvel ellenőrizzük, hogy átsült-e, ekkor vegyük ki, hagyjuk kicsit kihűlni, majd a tetejéből vágjunk le, vájjuk ki a belsejét, amit vajjal és tejjel és kevés sóval dolgozzunk el, mintha krumplipürét készítenénk, majd dolgozzuk össze a reszelt sajttal és töltsük vissza a krumplikba és helyezzük vissza a tetejét, amire a maradék reszelt sajtból tehetünk még. Sütőben süssük 10 percig.

Végezetül alakítsuk egérré. A szeme legyen bors, egy fogpiszkálóval szúrjunk két lyukat a szemnek és a borsot tegyük a lyukba, ezután egy koktélparadicsom felét egy fokpiszkálóval tűzzük az orra helyére, mögé snidlinget vagy vékonyra vágott újhagyma szárát tegyük, ez lesz a bajsza, a farka pedig szintén újhagymából készülhet. Fülnek pedig 1-2 szelet retket tehetünk.

Halrudak köreteként igazi meglepetés gyerekeknek ebédre vagy vacsorára.

Hozzávalók

4 krumpli
1 ek olaj
2 ek vaj
fél bögre tej
fél bögre reszelt sajt

dekoráció: bors, snidling, újhagyma, koktélparadicsom, retek

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekazetel.blog.hu/api/trackback/id/tr604571930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása