Bohóc fagyi
2012. június 02.

Bohóc fagyi

Hamarosan itt a nyár, a kerti sütögetések és a fagylalt szezonja. Gyerekek és felnőttek egyaránt örülni fognak egy ilyen fagylalt költeménynek.

http://cafefernando.com

Hozzávalók

Egy liter vanília fagylalt
3/4 csésze csoki öntet
4 édes tölcsér
Piros gumicukor
Csokidrazsé

Egy tulipán alakú pohár aljára öntsünk egy keveset a csokiszószból, majd tegyünk bele egy gombóc fagylaltot, majd megint egy kis csokiszószt, így váltakozva, míg a pohár megtelik. A tetejére egy gombóc fagyi kerüljün, és tegyük rá a tölcsért lefordítva. Piros gumicukorból vágjuk ki az orrát, drazséból készül a szeme, a száját csokinöntetből fessük fel vékony ecsettel. Azonnal tálaljuk.

Csokiöntet:

3,5 dkg keserű csokoládé
1/2 csésze víz
1/4 csésze tejszín
2 evőkanál cukor
1 evőkanál könnyű kukorica szirup


A hozzávalókat összeforraljuk keverés közben, addig pároljuk, míg besűrűsödik és befedi a fakanál hátulját, kb 10-15 perc. Azonnal használjuk fel,  vagy hűtsük le felhasználásig.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekazetel.blog.hu/api/trackback/id/tr274561176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása