Cseresznyés-zabos ropogós
2012. május 31.

Cseresznyés-zabos ropogós

Az áfonya fanyarsága tökéletes összhangban van az édes, élénk piros cseresznye ízével.

http://www.familyfreshcooking.com

12 dkg cseresznye, magozott, és durvára vágott
10 dkg áfonya
1/4 teáskanál őrölt gyömbér
2 evőkanál víz
1 teáskanál tiszta vanília kivonat
Opcionális édesítőszer: Stevia, néhány evőkanál méz, tiszta juharszirup
3 evőkanál finomítatlan kókuszolaj
1 csésze zabpehely
1/2 csésze kockára vágott édesített, aszalt cseresznye
Csipet tengeri só
2 dl tejszín
3-4 evőkanál cukrozatlan cseresznye lekvár
természetes édesítő ízlés szerint

tehetünk bele diót, mogyorót is apróra vágva


Egy közepes méretű lábosban főzzük össze a cseresznyét, áfonyát vizet és gyömbért. Keverjük át párszor, adjunk hozzá még vizet, ha szükséges. Főzzük kb 8 percig, vegyük le a tűzről és adjuk hozzá az édesítőszert.

Keverjük össze a zabot a kókuszolajjal, sóval, és az aszalt cseresznyével egy tálban.

A tejszínt jól verjük fel, majd keverjük hozzá a lekvárt és édesítsük ízlés szerint., Felhasználásig tartsuk hűtőszekrényben.

Melegítsük elő a sütőt, vajazzunk ki 4 kis tűzálló tálat. Oszlassuk el benne a cseresznyés-áfonyás keveréket, tetejére a zabkeverék kerül. Süssük 15-20 percig, míg a zab aranybarna lesz. Sütőből kivéve hagyjuk hűlni néhány percig. Tetejét tejszínhabbal és cseresznyével díszítsük.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekazetel.blog.hu/api/trackback/id/tr874556957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása